...

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVSEM)

NEVSEM'den Sağlık ve Sosyal Bilimler için İstatistik Uygulamaları Eğitimi
22/04/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVSEM) bünyesinde Doç.Dr. Oktay Kızkapan tarafından Sağlık ve Sosyal Bilimler için İstatistik Uygulamaları eğitimi verilecektir. Toplamda 30 saat sürecek olan eğitim, 13 Mayıs- 13 Haziran 2024 tarihleri arasında Pazartesi ve Perşembe günleri 19.00-22.00 saatleri aralığında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Katılımcı başına ücret (KDV Dahil) çalışan 3000 TL, çalışmayan lisans/yüksek lisans/doktora öğrencileri için 2000 TL olarak belirlenmiştir. Eğitime başvurmak isteyen katılımcıların ilgili bağlantıdaki formu doldurmaları ve eğitim ücretini aşağıda belirtilen IBAN adresine yatırmaları gerekmektedir. Eğitim ücretini yatıran katılımcıların dekontlarını nevsem@nevsehir.edu.tr adresine mail atmaları rica olunur.

Eğitimin amacı, sağlık ve sosyal bilim alanlarında eğitim veren akademisyenlerin ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerin nicel araştırmalarında ihtiyaç duyacakları istatistiksel analizlerin belirlenmeye, ilgili istatistiksel analizin kullanımı için gerekli varsayımların kontrol edilmeye ve analizin gerçekleştirilip sonuçlarını yorumlamaya dair bilgi ve becerilerini geliştirmektir. Bu eğitimin sonunda katılımcılar;

1.  SPSS paket programı hakkında bilgi sahibi olurlar.

2.  Bu programda bir verinin nasıl girileceğini uygulamalı olarak yaparlar.

3.  Bir veride değişken oluşturma, değişkenlere ad verme, yeniden kodlama, yeniden değişken oluşturma, verileri bölme gibi işlemleri yaparlar.

4.  Bir veride normal dağılımın nasıl sağlanacağını öğrenirler ve SPSS üzerinden uygulamalı yaparlar. GPower analizini uygularlar.

5.  Parametrik testler hakkında bilgi sahibi olurlar (t-test, ANOVA, ANCOVA).

6.  Kullandıkları ölçme araçlarında hangi istatiksel analizi kullanacaklarına karar verirler.

7.  Bir ölçme aracında yapı geçerliği (faktör analizi) çalışmasının nasıl yapılacağını öğrenip SPSS de uygulamasını yaparlar.

8.  Güvenirlik katsayısının nasıl hesaplanacağını öğrenirler ve SPSS üzerinden bir veri setinde uygularlar.

9.  Çoklu ve logistik regresyonun hangi amaçla yapıldığını öğrenirler ve SPSS üzerinde uygulamasını yaparlar.

10. Non-parametrik testler hakkında bilgi sahibi olurlar ve SPPS te bir veri seti üzerinde uygularlar.

SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÖNER SERMAYE ALT İŞLETMESİ

VERGİ NO: 787 050 5536

IBAN: TR75 0001 2009 6860 0006 0001 12

HALKBANKASI NEVŞEHİR ŞB.